sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Eläinlääkärikäynti - Ma 21.12.09

Käväistiin Okin kanssa taas eläinlääkärissä tänään. Onneksi saatiin todella nopeasti aika, tänäaamuna soitin ja kymmeneksi sain ajan.

Oireina perjantaista asti jatkunut ripuli, sunnuntaina ulosteessa hieman verta ja turvonneet imusolmukkeet & sylkirauhaset. Lisäksi on ollut vähän köhääkin ja oli poitsu selkeästi väsyneempi kuin yleensä.

Koiruudesta otettiin virtsanäyte ja verikoe. Verikokeessa ei ollut mitään kovin erikoista: tulehdusarvot juuri ja juuri normaalin ylärajalla, eli tulehdus on ilmeisesti vasta alkamassa. Lisäksi sokerit olivat koholla, mutta eläinlääkärin mukaan tuo oli "stressisokeria".
Virtsassa sitten näkyikin kokkeja ja kiteitä.

Diagnoosina Okin onkelmaan oli virtsatieinfetio ja lievästi tulehtunut eturauhanen.
Eläinlääkäriasemalla Oki oli hetken aikaa tipassa, kun oli päässyt vähän kuivumaan. Lisäksi niskanahkaan tuikattiin myös kipulääkettä.
Kotihoidoksi määrättiin 10 päivää antibiootteja (Synulox) tästä päivästä lähtien ja 10 päivää kipulääkitystä (Dolagis) huomisesta alkaen.
Mahaa koetetaan nyt rauhoittaa neljän päivän Hill'sin i/d-ruoka-"kuurilla" ja tuona aikana käytetään tukihoitona myös Promaxia.
Kun pojan masu on saatu rauhoittumaan, siirrytään Hill'sin u/d-ruokaan, jottaa päästäisiin kiteistä eroon.
7-10 päivää antibioottikuurin jälkeen pitää kiikuttaa uusi virtsanäyte eläinlääkärille, niin nähdään ovatko antibiootit tehonneet kokkeihin ja kuinka paljon kiteitä virtsassa vielä on.

Mutta eiköhän tämä tästä. Oki on jo paljon pirteämmän oloinen ja leikityttäisi kovasti!
Nyt vaan otetaan rennosti ja odotellaan aattoa.

Oki toivottaakin kaikille rauhallista joulua:

0 kommenttia: