sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Su 28.6.09

No niin.. Oki on nyt päivää vajaa 3kk:n ikäinen ja on ollut meillä 5 viikkoa.. Ei kyllä tunnu siltä, ihan kuin tuo olisi vasta tullut meille.

Viimepäivät eivät ole kyllä olleet mitään koiraystävällisimpiä mahdollisia. Asunnon lämpötila on huidellut +28 asteen tietämillä, ulkolämpötila samoin.
Kaikenmaailman tuuletinviritykset on tehty ja koiraa on pitänyt hieman suihkuttaa kuumimpana aikana.

Muutama päivä sitten Oki sai ensikertaa poronluun. Liekö syynä kuumuus ja väsymys, pentu sai mahdottoman raivokohtauksen: puri, haukkui ja rimpuili aivan hulluna, kun menin lähelle.
Noh, siinä sitten rauhoitin penskan ja jatkettiin elämistä. Oki meni heti nukkumaan ja nukkui 3 tuntia heräämättä välillä. Hieman taisi väsy painaa.
Tämän jälkeen on reenattu luun poisottoa ja mitään rähinöintiä ei ole tullut vastaan, muutenkin pentu on ollut kuin pieni enkeli tuon jälkeen.. Saa nähdä kuinka kauan tätä kestää.

Okista on kuoriutumassa tavan draamakuningatar (vai pitääkö sanoa -kuningas?).
Eilen poika juoksi päin pöytää ja alkoi sellainen itku ja valitus että oksat pois... Pyöri omassa sängyssään ja itki pitkään ja hartaasti.
Ei tuolle mitään käynyt, kun otettiin lelut esiin niin johan unohtui voivottelu.

Nyt on luovuttu pentuaitauksesta lähes kokonaan, koska koira pääsee kiipeämään kompostiverkosta ylitse. Ihme akrobaatti: mitä kompostiverkko on korkea? 70-80cm?
Eli nykyisin aitaus toimii vain jäähyaitiona, jos meinaa koiralla olla liikaa kierroksia.
Eilen Oki siis nukkui ensikertaa ilman aitausta ja hyvin sujui: ei ollut öistä vaeltelua ja aamun ensipissatkin tulivat ulos.

Tänäaamuna poika ei oikein arvostanut vesisadetta ja märkää maata.
Ensin pissasi keskelle olohuonetta, siitä nappasin koiran kainaloon ja aloin eteisessä laittamaan tälle pantaa --> pissat eteisen lattialle.
Siitä jatkettiin rappusiin ja pitihän sitä lirauttaa sinnekin (ei ole koskaan aiemmin tehnyt tätä!), jos vaikka välttyisi ulosmenolta.
Nyt tälle voi jo nauraa, mutta aamuväsyneenä tilanne ei paljoa naurattanut.

0 kommenttia: