sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Reenausta - Ti 08.09.09

Kotiuduttiin juuri pentutokosta.
Meni mielestäni paremmin kuin viime kerralla. Johtuu varmaan osittain siitä, että tällä kertaa mentiin paikan päälle jo puolta tuntia ennen koulutusta. Oki kävi tapansa mukaan aluksi aivan mahdottomilla kierroksilla vaikka paikan päällä ei ollut kuin ihan muutama karvaturri.
Viime kerralla Okilla oli valjaat, mutta tästä edespäin pidän kyllä pantaa, koska koira ei sotkeennu hihnaan niin helposti ja jospa tuo loppujen lopuksi yhdistäisi pannan koulutuksiin menoon.
Johtuu varmasti pannasta: Oki oksensi kaksi kertaa "alkutäpinöidensä" aikana. Ei paljoa, mutta muutaman nappulan, heinää ja vaahtoa.
Koulutuksen alkamiseen mennessä Oki oli rauhoittunut huomattavasti ja koira piti kontaktin paljon paremmin kuin viimeksi.
Eli tullaan jatkossakin paikalle erittäin hyvissä ajoin.

Tänään harjoiteltiin taas perusasentoa. Oki on tajunnut perusasennon idean ja nyt pitää keskittyä sijoittumiseen. Joskus Oki sijoittuu oikein kivasti ihan kiinni vasempaan jalkaan, kun joskus taas istahtaa aivan vinoon.
Kuitenkin ihan kiitettävää edistymistä näin viikon harjoittelun pohjalta.

Lisäksi harjoiteltiin taas ohittamista & seuraamista. Meni huomattavasti paremmin kuin viime kerralla!
Tehtiin samantapainen pujotteluharjoitus kuin viime kerralla. Oki ei juurikaan huomioinut meitä ohittaneita koiria vaan kontakti pysyi melko hyvin. Vain kahta koiraa kohti Oki otti muutaman askeleen, mutta sain kuitenkin koiran huomion taas itseeni.
Kun tuli meidän vuoromme ohittaa, Oki seurasi ajoittain hyvin. Ajoittain taas maassa oli erittäin mielenkiintoisia hajuja, joita oli pakko haistella. Tällöin koiran huomion kiinnittämiseksi joutui tekemään töitä hieman enemmän.
Näin jälkeenpäin tuli mieleen, että jatkossa pitänee aina pysähtyä → kiinnittää koiran huomio → sitten vasta jatkaa matkaa.

Koulutuksen loppupuolella selvisi, että yhdellä nartulla oli juoksut (kuka tuo juoksuisen nartun koulutuksiin!? Johan se kielletään koulutuskentän säännöissä...). Oki on nyt alkanut ymmärtää "tyttöjuttuja", joten en ihmettele yhtään penskan kiinnostusta kyseistä koiraa kohtaan.
Hieman kiukutti, koska tietää tuon vieneen Okin huomiota itse asiasta... Mutta kun tuo koulutuskerta meni kuitenkin paremmin kuin viimeksi, niin ei tuo niin paljoa kaivele.

Huomenna aloitetaankin sitten kunnolla näyttelytreenaus. Käytiin tänään ostamassa näyttelyhihna. Ostettiin sellainen nailoninen hihna, jossa on "säätäjä".
Hieman arvottiin kaupassa, että ostetaanko me hihna + näyttelypanta vai tuollainen näyttelyhihna. Päädyttiin sitten pelkkään hihnaan, eiköhän se ole ihan hyvä. Voi sitä ostaa toisenlaisen sitten myöhemmin, jos haluaa.

Sunnuntaina olisi tarkoitus mennä Joutsenoon mätsäriin. Pasikin on menossa, joten päästään samalla kyydillä.
Saa nähdä miten tällä kertaa käy. Saisi olla ainakin parempi ilma kuin viimeksi.

Käytiin eilen koirapuistossa Taran kanssa ja tuli otettua vähän kuviakin. Suurin osa kuitenkin melko tärähtäneitä tai muuten huonoja, mutta yritän saada aikaiseksi laitettua muutaman onnistuneen tänne kunhan ehdin!

0 kommenttia: