sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Uusi vuosi, uudet kujeet - Su 10.01.10

Hyvää uuttavuotta kaikille!

Nyt on taas vaikka mitä kerrottavaa, kun en ole pitkään aikaan malttanut kirjoitella...

Joulu oli ja meni. Käytiin kyläilemässä vähän siellä sun täällä, mutta Oki osasi jokaisessa paikassa (ihme kyllä) käyttäytyä ja kenenkään asunto ei mennyt remonttiin.
Joulukuuset ja kuusenkoristeetkin saivat olla rauhassa, poitsu pari kertaa kävi haistelemassa ja se oli siinä.
Emännän suureksi ihmetykseksi Okikin sai monta joululahjaa! Ehdottomasti mieleisin oli Best Friendin Smile aktivointi-/purulelu! Aattoiltana mikään muu lelu ei kelvannut ja vieläkin tuo sininen mötikkä tuntuu olevan Okin lemppari. Ja koira ei ole saanut sitä rikki vaikka on kovasti yrittänyt!

Uudenvuoden paukuttelutkin vähän pelottivat omistajaa etukäteen, mutta pelko osoittautui täysin turhaksi.
Oki ei ollut moksiskaan paukkeesta vaan nukkui onnellisena sohvalla koko illan ja ulkoillessakin koira vain ihmetteli, että mitä nämä kummalliset valot ovat.

Loppiaisena kävimme mätsärissä.
Tällä kertaa parikehä meni todella hyvin! Oki malttoi seisoa nätisti ja tuomari sai katsoa hampaat ja tunnustella paikat. Ravaaminenkin meni hyvin, koira ei hypähtänyt kuin muutaman kerran!
Punaisten kehä ei sitten mennytkään aivan niin hyvin. Oki alkoi varmasti olla hieman väsynyt ja kehä oli pieni (eli koirat olivat kuin sillit purkissa), joten sekään ei auttanut keskittymistä.
Olen kuitenkin todella tyytyväinen tämän meidän duracelin toimintaan ja tämän perusteella Okin uskaltaa ilmoittaa sinne Lappeenrannan pääsiäisnäyttelyyn! Jospa laittaisi ilmot menemään tuossa helmikuun puolella...

Herra päätti huvittaa omistajiaan tällä viikolla syömällä teepussin... Eipä tuosta huomannut, että mahaan olisi mennyt jotain sinne kuulumatonta - samanlainen sähläys oli päällä tuon jälkeenkin.

Kävin perjantaina viemässä uudelleen Okin virtsanäytteen eläinlääkärille..
Hyvät uutiset: tulehdus on hävinnyt!
Huonot uutiset: kalsiumoksalaattikiteet ovat tämän kolmen viikon aikana muuttuneet struviittikiteiksi...
Kalsiumoksalaattikiteet muodostuvat happamassa virtsassa ja struviittikiteet emäksisessä, eli tilanne on muuttunut täysin päinvastaiseksi.
Ja nythän se Hill'sin erikoisruoka ei enää käy Okille vaan pitäisi ostaa toisenlaista liuotusruokaa..
Juttelin kasvattajan kanssa ja nyt jätetään liuotusruuat sikseen ja koetetaan korjata tilanne kotiruualla. Nyt Oki siis syö puuroa (hirssiä, ohraa, tattaria, riisiä, porkkanaa, naudan jauhelihaa sekä sian "läski"jauhelihaa) ja kerran päivässä annan lisäksi vitamiinitabletin sekä helokkiöljykapselin.
Itse vähän seurailen tilannetta apteekista ostettavan indikaattoripaperin avulla eli kerran-pari viikossa purkitan Okin pissaa ja mittaan ph:n itse.

Noin parin kuukauden päästä pitää käydä viemässä uusi virtsanäyte eläinlääkäriin...
Jospa tämä tästä nyt korjaantuisi. Koirasta ei kyllä huomaa, että tämä olisi kipeä tms. Ihan normaalisti hösöttelee menemään.

Tänään käytiin taas pitkästä aikaa toko-treeneissäkin.
Hieman jännitti tuo "edistyneempien" aloittelevien tokoilijoiden ryhmään siirtyminen sieltä pentutottiksesta, mutta hyvinhän se meni! Oki teki innokkaasti vaikka hallissa villapaidasta huolimatta hieman kylmä olikin.

0 kommenttia: